vrijdag 21 februari 2014

You must to go with the flow.....

Vandaag was de dag! We halen de camper op in Oss. Zo snel als de heenweg ging zo traag ging de terugweg. 
Beide ritjes waren met gevaar voor eigen leven, dat dan weer wel (nog bedankt Wouter ;)).Het camperleven is direct begonnen. Na een iets tè gezellig avondje gaan we iets tè onvoorbereid, maar mèt een bom duiten de camper halen.


De verkoper is nog even last-minute het knipperlicht aan het fixen als we aankomen. Gelukkig heeft hij een kapot raam wel vervangen zoals beloofd. Dus huppakeetje; bom duiten ingeleverd en op pad!

Alles is een avontuur als je rijdt in zo'n bak uit '77. Dit wordt me direct duidelijk als we maar 65 km per uur halen op de snelweg en worden ingehaald door vrachtwagens en bejaarden.
Best grappig, dat wel, maar als ook het knipperlicht het begeeft beseffen we dat we officieel een gevaar op de weg vormen.
We besluiten 'even' te stoppen bij een parkeerplaats om te kijken wat het probleem is en als we de motor weer willen starten gebeurt er ehh.... niks.
Oké accu leeg... Handig dat we er aan hebben gedacht startkabels... niet dus...

Gevalletje jeugdige naïviteit, daar zullen we het maar op houden.
Verder komen we er achter dat het nieuwe raam er zo slecht is ingezet dat het niet dicht kan en dus open waait op de snelweg. Slik...

Lichte paniek gevoelens vliegen ons aan. Miskoop van het jaar???

Gelukkig; buitensporter en verpleegkundige als wij zijn, beschikken we over een aardige dosis improvisatietalent (en relativeringsvermogen). 
Na een wandelingetje langs enkele gesloten garagebedrijven vinden we een vriendelijke, open, garage in Nudorp (of al places) die die ons weer op gang helpt. We geven de storm maar de schuld van het slakkentempo (het blijkt ook echt te stormen; windkracht 8).

Na nog 1 stop om ducttape te kopen en het raam dicht te plakken gaan we met samengeknepen billen weer de snelweg op. En wat blijkt; hij rijdt prima!! Met wind mee halen we zelfs 90km/u. Blije eien zijn we weer. En dan horen we door het gekraak van de boxen op de radio dat 'we' ook nog zilver winnen op de 1500m schaatsen op de olympische spelen. 


Life as a happy camper is good!
Geen opmerkingen: