maandag 24 februari 2014

Work in progress....

Ziezo! Het eerste klusweekend is achter de rug! En we hebben al aardig wat, figuurlijke, bergen verzet. 


Eerst maar even wat jaren 80(?) reliquien rigoureus verwijderd. Zonde!? Bij deze beloven we plechtig in ieder geval de tegenwijsheden te gaan toepassen. 'Het is beter rijk te leven dan rijk te sterven' anno 2014 zegt dit zoveel als 'YOLO!'.





Het dak van de camper is bekleed met leer van weleer. We besluiten ook daar maar meteen korte metten mee te maken. 
Als het leer weg is blijkt het dak slechter dan we dachten. Geen kringetje te zien op het leer aan de binnenkant, maar er onder is het kletsnat. Dit betekent dat we ook het houtwerk in de slaapkoof moeten gaan vervangen. En dat we nu een zeil over het dak hebben zitten bij gebrek aan stalling/klusplek.  YOLO!





Als we dan toch aan een bad-ass verbouwing moeten beginnen gaan 
we ook maar meteen all the way: We gaan de keuken verplaatsen! Dit levert ons 1 nutteloze zitplek minder(waar je niet kon zitten omdat je je hoofd stootte tegen een kastje), een extra slaapplek 
èn een 4- pers zitje op. 

Robert is als een malle aan de slag gegaan en het resultaat mag er nu al zijn. Echt veel logischer deze indeling en het ziet er ook nog eens gezelliger uit! Vinden wij dan... Op een gegeven moment zullen ook jullie, mijn lieve blog lezers,  door deze graftakkenbende heen kunnen kijken ;). That is a promise.




Kijk 'm gaan. Dames, let ook even op het bijbehorende decolleté:




Ik hoor jullie trouwens denken 'Janneke, wat doe jij eigenlijk?'. 
Nou, ik zal jullie eens even precies vertellen wat ik doe: 


Ik schuur. 



En schuur. 
En schuur.





En zet koffie. 

En blog.

YOLO!


Tot de volgende keer! liefs & xxxx

vrijdag 21 februari 2014

You must to go with the flow.....

Vandaag was de dag! We halen de camper op in Oss. Zo snel als de heenweg ging zo traag ging de terugweg. 
Beide ritjes waren met gevaar voor eigen leven, dat dan weer wel (nog bedankt Wouter ;)).







Het camperleven is direct begonnen. Na een iets tè gezellig avondje gaan we iets tè onvoorbereid, maar mèt een bom duiten de camper halen.


De verkoper is nog even last-minute het knipperlicht aan het fixen als we aankomen. Gelukkig heeft hij een kapot raam wel vervangen zoals beloofd. Dus huppakeetje; bom duiten ingeleverd en op pad!

Alles is een avontuur als je rijdt in zo'n bak uit '77. Dit wordt me direct duidelijk als we maar 65 km per uur halen op de snelweg en worden ingehaald door vrachtwagens en bejaarden.
Best grappig, dat wel, maar als ook het knipperlicht het begeeft beseffen we dat we officieel een gevaar op de weg vormen.
We besluiten 'even' te stoppen bij een parkeerplaats om te kijken wat het probleem is en als we de motor weer willen starten gebeurt er ehh.... niks.
Oké accu leeg... Handig dat we er aan hebben gedacht startkabels... niet dus...

Gevalletje jeugdige naïviteit, daar zullen we het maar op houden.
Verder komen we er achter dat het nieuwe raam er zo slecht is ingezet dat het niet dicht kan en dus open waait op de snelweg. Slik...

Lichte paniek gevoelens vliegen ons aan. Miskoop van het jaar???

Gelukkig; buitensporter en verpleegkundige als wij zijn, beschikken we over een aardige dosis improvisatietalent (en relativeringsvermogen). 
Na een wandelingetje langs enkele gesloten garagebedrijven vinden we een vriendelijke, open, garage in Nudorp (of al places) die die ons weer op gang helpt. We geven de storm maar de schuld van het slakkentempo (het blijkt ook echt te stormen; windkracht 8).

Na nog 1 stop om ducttape te kopen en het raam dicht te plakken gaan we met samengeknepen billen weer de snelweg op. En wat blijkt; hij rijdt prima!! Met wind mee halen we zelfs 90km/u. Blije eien zijn we weer. En dan horen we door het gekraak van de boxen op de radio dat 'we' ook nog zilver winnen op de 1500m schaatsen op de olympische spelen. 


Life as a happy camper is good!




maandag 3 februari 2014

We got ourselfs a camper adventure!

Eindelijk! Na jaren dromen, centjes sparen en oefenritjes in de oranje T1 van buurvrouw Maaike is het zover; we hebben onze eigen Volkswagenmobile! Op dit blog vertel ik over het opknap-proces en de avonturen die we beleven met de camper.


Tijdens ons (al jaren durende) marktplaats onderzoek viel mijn oog op een grote, lelijke Camper uit 1977. Is dit iets voor ons?? We besluiten maar eens op 'echt'onderzoek uit te gaan en rijden snel naar Caravancentrum Oss. De eerste blik op de Volkswagen LT alias 'Sunrise' zorgt voor vlinders in mijn buik! 
Mooi van lelijkheid. Wat een kampeerpaleis kan dit worden. 







Na een proefritje zijn we definitief verkocht; we doen het!

Dus 3 brabandse bakskes koffie en een paar keiharde onderhandelingen ;) verder en hij is van ons!


Op de terug weg naar huis kunnen we niet stoppen met glimlachen. Wij zijn zo happy en ik ben trots dat we onze dromen najagen. Ik kan niet wachten op alle avonturen die we gaan beleven als hippie familie in dit bakbeest. 


Nog 2 weekjes geduldig zijn voordat we hem kunnen ophalen in Oss. Whoegeeeee!