Tips

Tip 1 Internet Inspiratie

Als je een lelijke camper koopt ga je natuurlijk Googlen.
Zijn er nog meer van die gekke mensen die zo'n groot project aanpakken? Hoe doen zij het?

Er zijn op internet veel volkswagenforums te vinden waar het mannelijke camperhart sneller van gaan kloppen; over motoren, electricitiet, inbouwspeakers en meer van dat soort ongein.
Voor de vrouwelijke camperaar op zoek naar interieur inspiratie is er helaas niet veel te vinden. Gelukkig vond 1 echt toffe site waar je veel ideeen kunt opdoen:

Op caravanity.nl deelt Femke Creemers leuke doe het zelf tips en bovenal, er staan allemaal superhippe gepimpte campers op en wat bleek; ik was niet de enige gek ;).

Tip 2 Go secondhand!

Rommelmarkten, de kringloop en marktplaats zitten boordevol spullentjes die er om zitten te springen om een nieuw leven ingeblazen te krijgen!

Zo is mijn 'kaarten' deur gemaakt van een kringloopatlas uit 1970. Vastgeplakt met behanglijm en een laagje transparante beits erover en klaar is kees!


Soms ligt iets gewoon ook op straat of in ons geval; op het strand. Een drijfhoutje en 2 stukjes oud vissersnet blijken de ideale strandjutters wc-rol houder te zijn.Tip 3 Durf!

Begint je man te zeuren als je thuis beeldjes van roze flamingo's neerzet??? Denk je al jaren aan een gele muur in huis maar vind je dit misschien toch een beetje to much?
In je camper of caravan is niks te gek! Bovendien, als je zo'n oud gevaarte gaat restylen, knapt het al snel heel erg op. Dus leef je uit en maak er je eigen gekke, gekleurde tweede huis van.

Je kunt ook lekker experimenteren met spullen die eigenlijk een andere bedoeling hebben. Zoals de lamp in onze camper. Eigenlijk was het kapje een mandje, maar ik heb er dus een lamp van gemaakt.

Tip 4 Van fout naar heel goed


Winkels die voor in huis een beetje fout zijn, hebben vaak wel superleuke, handige en vooral goedkope spulletjes voor in de camper. Denk aan Action, Zeeman en Leen Bakker.

Vooral de Zeeman heeft soms echt superleuke spulletjes zoals de citroen kussen hoesjes en de bloemen bakjes in onze camper.
Ga je toch voor iets duurders? Dan is de website kitschkitschen.nl de hemel (zie mijn favorite paprika-pan). En spullen van melamine zijn geweldig van het merk Rice.


Tip 5 Ga op stofjesjacht

Op zoek naar leuke stofjes voor de kussens of gordijnen? Probeer het eerst bij de kringloop. Ik vond daar voor 50 (!) cent de stof voor de rugleuning in een bak.

En mijn jaren 70 dekbedovertrek komt er ook vandaan (3 euries). Ik wordt superblij van dat soort vondsten. En als je het weer zat bent kun je het zonder pijn in je portomennee weer wegdoen, ook fijn!

Op veel stoffen sites verkopen ze ook restjes stof voor weinig. Zo heb ik de Hamburgerliebe- appeltjesstof gekocht en alleen een randje onder aan een simpele witte stof genaaid. Leuke (retro) stofsites: destoffigejuffrouw.nl en bambiblauw.be.

Goedkope simpele stoffen vind je op markten, zoals bijvoorbeeld de haagse markt.
Geen opmerkingen: